Pressmeddelande:

– Som mattläggare i inlandet har du ett framtidsyrke eftersom vi börjar bli ålderstigna. Vi har ett stort behov av yngre arbetskraft.
Så säger Rikard Eriksson kontorsansvarig för Björkstadens Golvs nystartade dotterbolag i Vilhelmina.

– Samtidigt som behoven av våra tjänster kvarstår så finns det en hel del ungdomar som vill bo kvar i inlandet och här kan vi göra något, fortsätter han.

Patrik Milton äger sedan tidigare Björkstadens Golv i Umeå med 15-talet anställda. Nu öppnar man kontor i Vilhelmina för att erbjuda samma tjänster där man utför
alla golv- och vägginstallationer inom plastgolv, våtrumsgolv och väggar, kakel och klinker för våta och torra utrymmen, trä- och textilgolv samt gjutning och spackling.

–          För oss var det helt klockrent att anställa Rikard, säger Patrik Milton. Han har lång erfarenhet och kommer att kunna driva Vilhelmina-kontoret med marknaden inriktad på hela inlandet. Vi vill nå ut till ungdomar redan innan gymnasiet för inspirera de som vill stanna att välja rätt inriktning. Under gymnasietiden vill vi kunna erbjuda en varierad praktik och lärlingsplats.

–          Och efter lärlingstiden är du färdigutbildad och då kommer det att finnas jobb här i inlandet, inflikar Rikard.

Rikard själv är 47 år och har arbetat som målare och mattläggare i 29, något han ser som ett tecken på att han trivs med sitt jobb.

Daniel-Rikard-bjorkstadensgov

Till sin hjälp på Vilhelminakontoret finns också Daniel Thalén, ett känt ansikte på orten, som sadlat om och blivit golvläggare.

– Det ska bli mycket roligt att jobba för Björkstadens Golv. Jag har alltid haft en dröm om att bygga upp en verksamhet i inlandet och nu blir det en verklighet, avslutar Rikard.

För mer information, kontakta: 

Patrik Milton, VD Björkstadens Golv
patrik@bjorkstadensgolv.se
Tel: 090-206 65 50

Rikard Eriksson, kontorsansvarig Vilhelmina
rikard.eriksson@bjorkstadensgolv.se
Tel: 070 – 550 70 59